Begeleiding & Behandeling Ouder-Kind

Regelmatig komen er binnen het gezin nieuwe uitdagingen (opvoedkundige vragen, moeilijkheden of veranderingen binnen het gezin) op jullie pad. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met slapen, eten of zindelijkheid. Ook kan het zijn dat je het zelf lastig vindt om van het zorgen voor je jonge kind, over te gaan op het opvoeden. Hoe ga je om met regels en grenzen en hoe bied je structuur? Verwen ik mijn kind niet te veel? Hoe ga je om met het pittige karakter van jouw kind? Hoe ga je om met driftbuien of boosheid? Hoe verdeel je jouw aandacht tussen je oudste en je (aanstaande) baby?
Wanneer je bij de uitdagingen of problemen binnen jullie gezin advies en begeleiding kunt gebruiken, staat Gezin op weg voor je klaar om jouw gezin weer verder op weg te helpen middels:

Individuele begeleiding of behandeling
Gezin op weg biedt begeleiding bij de omgang en opvoeding van jouw dreumes, peuter of kleuter. Er is tijd en aandacht voor vragen en gevoelens rondom het ouderschap, jouw kind en het gedrag van jouw kind. We kijken waar je tegenaan loopt en hoe je hiermee om kan gaan. Bij (gedrags)problemen zoeken we samen oplossingen die aansluiten bij de behoeften van jouw kind en passen bij jou als ouder. We werken daarbij aan het versterken van het contact en de hechtingsrelatie tussen jou en je kind en streven naar meer rust en balans in het gezin. De begeleiding of behandeling vindt plaats in de thuissituatie.

De begeleiding of behandeling wordt volledig vergoed vanuit de Jeugdwet. Meer informatie over de werkwijze en vergoedingen vind je hier