Hulp en begeleiding tijdens de Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap weet je dat je hele leven op het punt staat compleet te veranderen, maar je hebt geen idee hoe dit zal zijn. Er komen positieve, maar soms ook negatieve gevoelens op je weg, bijvoorbeeld twijfels over jezelf als ouder of zorgen over je kindje. De wereld om je heen is vaak heel erg blij voor jullie, maar voor jou of jullie als gezin kan dit heel anders voelen. De zwangerschap zelf kan veel stress geven en/of er kunnen stressfactoren binnen of buiten het gezin zijn die invloed hebben op jou en je kindje. Ook kan het zijn dat je door de hormonen meer strijd hebt met je partner en de relatie tussen jullie verandert. Daarnaast kan het je overkomen dat, ondanks het verlangen naar het kindje, jij je helemaal niet blij voelt. Het is goed om hier niet alleen mee te blijven zitten. Gezin op weg biedt daarom zwangeren:

Individuele begeleiding

Gezin op weg biedt jou begeleiding op de praktijk. Hierbij is er  de tijd voor dat wat voor jou belangrijk is. Het kan bijvoorbeeld gaan over jouw zorgen, vragen en verwachtingen rondom de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap. Het geeft rust wanneer je een realistisch beeld hebt gekregen en goed voorbereid bent.
Wanneer je na de geboorte van je baby ook hulp vanuit Gezin op weg wilt, is een afspraak tijdens de zwangerschap alvast een mooie gelegenheid om kennis te maken.

Kosten
Gezin op weg krijgt geen vergoeding vanuit de gemeenten voor de hulp en begeleiding aan zwangeren. We bieden daarom het eerste individuele consult kosteloos aan, eventuele vervolggesprekken zijn voor eigen rekening.