Wie zijn wij…

Annemiek Baak- Wilbrink
In januari 2019 ben ik gestart met de praktijk ‘Gezin op weg’. In deze praktijk werk ik nu al enkele jaren met heel veel plezier en het wordt steeds drukker. Om deze reden is Els Berentschot de praktijk sinds december 2021 gaan versterken. We zullen ons nader voorstellen.

In 2006 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht met als hoofdrichting de vroege kinderjaren en gezinsondersteuning. Het ondersteunen en begeleiden van gezinnen met ouders met psychische kwetsbaarheden of problematiek is tevens het onderwerp waarop ik mij gespecialiseerd heb binnen de GGZ waar ik ruim 12 jaar heb gewerkt.

Ondertussen heb ik diverse opleidingen gedaan en trainingen gevolgd met betrekking tot (mentaliserende) ouderbegeleiding, het observer van ouder-kind interacties, diagnostiek van de ouder-kind relatie en meer recentelijk de opleiding Infant Mental Health (RINO). Ik vind het heel erg belangrijk om te blijven leren en zo ook kwalitatief goede behandelingen te blijven bieden. Om deze reden neem ik deel aan twee intervisiegroepen, volg ik supervisie en volg ik het regelmatig (bij)scholing op het gebied van de ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen, regulatieproblematiek bij jonge kinderen en de ouder-kind relatie.

Naast orthopedagoog ben ik zelf ook moeder van twee kinderen en weet ik ook vanuit mijn ervaring hoe leuk, uitdagend en soms ook ingewikkeld het ouderschap kan zijn. Deze persoonlijke ervaring helpt mij, naast mijn kennis en ervaring, om gezinnen (weer) op weg te helpen. Dit is voor elk gezin een eigen en unieke weg die past bij zowel het kind of kinderen, als de ouders.

Els Berentschot
Sinds eind 2021 is Els Berentschot naast haar eigen praktijk ook aan de slag voor Gezin op weg. Zij is vooral werkzaam in de gemeenten Zutphen en Brummen. Zij zal zich nog nader voorstellen….